Κ. Μητσοτάκης: Με επίθεση στην αντιπολίτευση υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ως ο μόνος «πραγματικά πρωτοπόρος και προοδευτικός» που ακούει «τα ζητούμενα των καιρών» επιχείρησε να εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, προκειμένου να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα που ανοίξει διάπλατα, κατά παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος, την πόρτα για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες φοιτητές «βουλιάζουν» για άλλη μια φορά την Αθήνα ενάντια στην προδιαγεγραμμένη υποβάθμιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο πρωθυπουργός επέλεξε να υποτιμήσει και να δυσφημήσει τα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία τάχα το νομοσχέδιο «θα ενισχύει» όπως ισχυρίστηκε.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως όσοι διαφωνούν με το σχέδιο νόμου δεν θέλουν τη σύγκριση και την αντίστιξη μεταξύ των χώρων των δημόσιων και των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Όπου επιτέλους κατάληψη θα κάνει μόνο η ελευθερία και ο πολιτισμός» ισχυρίστηκε λαϊκίζοντας ότι δεν θα έχουν θέση κουκουλοφόροι. «Όλοι εσείς που κάνατε καριέρες στα αμφιθέατρα, έχοντας μάθει να κάνετε σχολές τσιφλίκια σας, γι’ αυτό δεν σας αρέσει η σύγκριση» επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Σε μια ακόμα απόπειρα συλλογικού εμπαιγμού, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η ΕΒΕ θα ισχύσει και για τα μη κρατικά τη στιγμή που ένας φοιτητές θα μπορεί να φοιτήσει στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο ιατρικής με λιγότερα από 10.000 μόρια. 

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε ευθέως στον Στ. Κασσελάκη, τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Γ. Παπανδρέου, ενώ γνωστοποίησε πως η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν τα δημόσια Πανεπιστήμια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί